לבקשתה של היקרה, קיצי (לינק לאתר שלה מימין) טבחית בחסד, שעושה את הקוגל-הפתעה הטוב ביקום, הנה המתכון למרק מאש. מאש זו קטנית, וטעמה מזכיר בין שעועית לאפונה. כנראה שאני לא יכול להתחמק ממתכונים בבלוג שלי.
מה צריך:
- חצי בצל בינוני קצוץ
- כוס מאש יבש, לא מושרה (מאש זה זכר או נקבה?)
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- כוס קוביות דלעת או דלורית אם אתם מצליחים לחתוך את הדלורית
- חצי כוס סלרי חתוך
- 1 קישוא גדול פרוס לטבעות או חצאי טבעות
- 3 שיני שום כתושות (טרי)
- בוקר גרני או פשוט עלי דפנה, רוזמרין, טימין, פלפל אנגלי ומה בתבלינים הירוקים שאתם אוהבים
- מלחפלפל,
- 2 כפיות קארי הודי או כורכום
- תוספות: בצמחוני צריך 2 כוסות של קוביות בטטה (הסבר בהמשך). לקרניבורים צריך קבנוס מעושן טוב או בייקון.
ההכנה:
משקפים חצי בצל קצוף קטן ועוד 3 שיני שום כתושות.
מוסיפים כוס מאש. מערבבים קלות ומוסיפים צרור קשור של תבלינים (בוקה גרני).
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלחפלפל ותבלינים. מכסים ומבשלים בהרתחה קלה כעשרים דקות עד חצי שעה. להוסיף עוד הרבה מים ברגע שהמאש מתנפח והמים נגמרים. לערבב כל הזמן. אחרי שעה המאש צריך רך, ומתפורר לעיסה סמיכה. (אפשר לטחון בבלנדר מווט)
מוסיפים גזר, דלעת, סלרי וגם דלורית. עוד 20 דק' בישול. מכבים את האש ומוסיפים את הקישוא. הוא יתבשל מעצמו. מוציאים את התבלינים וזורקים לפח.
המרק מוכן.
…בשביל קרוטונים צמחוניים: אפשר ורצוי לאפות בתנור קוביות של בטטה עד פריכות טובה. צבע שרוף ממש. אני ממליץ לערבב את הקוביות בקערה עם 3-4 שיני שום כתושות, פפריקה, קארי ושמן זית ורק אז לאפות על חום גבוה. אפשר גם להוסיף קצת קינמון
בתאבון 🙂
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…
Vigna radiata
(: תודה רבה ♥
אקנה מאש ואנסה.
עשית לי את היום עם הבוקה גרני ואכן אומרים כי למאש יש סגולות רבות – אפילו הכבד הופך קל. אוהבת את טעמו של המאש . תודתי איירין אש
לבריאות. ספרי איך יצא 🙂