פעם, לשמחתי הרבה, הייתי שותף מאוד פעיל בפורום אוכל של ויינט (קישור להודעה הספציפית). רכשתי חברים רבים, מתכונים משובחים, ואלפי שעות מרגשות. מאז הזמנים השתנו, הפורמים גדלו והתדלדלו, והשמחה די נעלמה בחסות טרולים רבים. ההודעה המועתקת מטה (נו, עכשיו תקראו לי עצלן?!, לא יפה) לקוחה מהפורום אי שם לפני 8 שנים. זה מוקדש לאימי שחוגגת החודש יומולדת. (עשיתי כמה שינויים קלים ותיקונים נדרשים)

*************************************************

התמונה היפיפייה הזו של רוני. בלוג האוכל שלה בקישורים מימין

"סבא וסבתא שלי הגיעו ארצה בערך שנה אחרי הקמת המדינה. ניצולי הצורר והשואה. הם גרו בפתח תקווה בשכונת אברהם. בילדותי זה היה מקום של דתיים וחרדים. יותר חרדים מדתיים. יבוא יום ואני אספר לכם כמה סיפורי ילדות משם ואיך שלחו אותי כל יום שישי להביא צ'ולנט לסבא מהכולל.

הייתה להם חצר ענקית עם כל עצי ההדר שרציתם. משם אני מכור לתפוזי דם, ולמנדרינות. אמיתיות כאלה שקוטפים מהעץ והקליפה נשארת על הענף וחצי מהמנדרינה כבר מקולפת. היה גם עץ פומלות עצום, ושסק ענקי ומתוק, ושזיפים לבנים וצהובים וסגולים, ולול תרנגולות, וכלב, וחתולים, וכרם ענבים עם אשכולות עצומים עמוסים של 2 ק"ג כל אשכול. אמיתי. עם גרעינים. והיין שסבא הכין שנראה כמו קבס והיה לו טעם של בנזין לא מדולל. לילד בן 8 ככה היה הטעם… ואני יודע איך להכין יין בבית ולסנן אותו עם חיתולי בד. ואפילו איך לגדל אפרוחים על פתיליה בחורף שלא יהיה להם קר בלילה.

איזה נוסטלגיה מופלאה. כמה שאני מתגעגע. ולמה ההקדמה הנפשית הזו (איזה כיף להיזכר בכל), כי ביום חמישי זו שסחבה אותי 9 וחצי חודשים, בבטן, וטוענת שלא גידלה אותי כי ככה לא מתנהג הבן שלה, הכינה לי את עוגת התפוז של סבתא.
זו מן עוגה כזו רכה ורטובה ו-ט-ע-י-מ-ה שתמיד חיכתה לי ביום שישי כשבאתי לישון שם בסופ"ש, כל סופ"ש, קבוע. הייתה לי צלחת קטנה מזכוכית,עם שתי פרוסות מהעוגה, שנאפתה עם התפוזים הטריים ישר מהעץ, בעזרת שתי תבניות אינגליש קייק ממתכת כלשהי, אולי אלומיניום בנות עשרות שנים, אחת ארוכה ואת קצרה. ממש ליד העוגה חיכתה לי על הצלחת, ערימת נפלאה או מגדל גבוה של שוקולד השחר, שאכלתי יחד עם העוגה. חצי כפית מלאה בשוקולד ואז ביס בעוגה, שתידבק היטב לשוקולד והטעם, איזה טעם….

עם דמעות אכלתי ביום שישי את העוגה. רק השוקולד השתנה והוא נוטלה. הרבה יותר טוב אבל היה חסר הטעם התפל והמוכר של השחר:

הנה המתכון:

  • 5 ביצים
  • כוס מיץ תפוז סחוט טרי. לא לוותר על זה. ועוד חצי כוס
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית של סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת של תפוז.

ההכנה:
לערבב היטב. תנור חם ל-200. להוריד ל-170 מיד כשמכניסים את העוגה. 25 דק' פונקט (צריך 40 דק' לפחות, אמא שלי טעתה) להוציא החוצה מהתנור ומייד למזוג מעל עוד חצי כוס מיץ תפוז.

להסביר שוב איך אוכלים אותה?

*************************************************

אפשר לשדרג את העוגה עם שוקולד צ'יפס או חתיכות אננס וכו'. בהצלחה ובתאבון

מאז 2002 אני לא זוכר עוד הרבה פעמים שטעמתי את העוגה. לתשומת לב הקוראים והקוראות……

מי שרוצה עוד מתכונים שיבקש. ככה פשוט. יש מתכון לכל דבר. כלבויניק.

»

  1. רננות הגיב:

    יש גם תשובות ?
    כתבתי אתמול ולא נענתי למה ?
    שמחתי לראות שכבר בהתחלה אתה ועוד אנשים טובים הייתם כבר ואהבתי מאד את המתכון והסיפור .

  2. רננות הגיב:

    מצטערת כעת ראיתי שכן ענית אתמול …
    משום מה למרות שסימנתי לא הגיעה תגובתך תודה רבה וסליחה שוב .

  3. נורית הגיב:

    אצלנו קוראים לזה "עוגת מיץ", חמותי מכינה כאלו בשיטת הסרט הנע כל סופ"ש… אכן ממכר

  4. מאי האחת הגיב:

    לדעתי אפשר וכדאי להוסיף לזה ציפוי או קרם שוקולד והשילוב של חמוץ מתוק- אגדה.
    בתיאבון.

  5. דודו.א. הגיב:

    היום אבדוק את המתכון, כולל התוספת חתיכות אננס (מקופסא)…
    wish me like 🙂

  6. רננות הגיב:

    הכנתי את העוגה כל כך אהבנו היא במיוחד
    תפוזית וטעימה .

  7. […] יותר מעוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת ושוקולד, אפילו יותר מעוגת מיץ תפוז ושוקולד נוטלה ליד. עוגת מצות זה הכי, […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s